Menekşe Özel Üye
Mesaj Sayısı : 2555 Kayıt tarihi : 30/08/10
| Konu: Koca Pişirme Sanatı Perş. Şub. 28 2013, 16:28 | |
| Koca Pişirme Sanatı
Kocaların çoğu, pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez
Ancak, iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz Koca seçiminde, ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir
Beğenenin kişisel olduğunu düşünerek, koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız
Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz, almaktan vazgeçiniz Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında o da aynı işi görebilir Sonra kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler
Onları tencerelerinde tutmak için; "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir Özellikle sirke ve karabiber yerine satıcıların "öpücük"adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir
Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharatlardan birer tutam katmanız önerilir Ancak, bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır Böyle pişirildiği zaman sizin için çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını korur | |
|
MaVi_GüL Admin
Mesaj Sayısı : 16821 Kayıt tarihi : 03/07/08
| Konu: Geri: Koca Pişirme Sanatı Cuma Mart 01 2013, 01:25 | |
| | |
|
miftah Admin
Mesaj Sayısı : 3360 Kayıt tarihi : 26/07/08
| Konu: Geri: Koca Pişirme Sanatı Cuma Mart 01 2013, 12:56 | |
| | |
|
Nur_Sultan Moderator
Mesaj Sayısı : 3652 Kayıt tarihi : 21/09/08 Yaş : 55
| Konu: Geri: Koca Pişirme Sanatı Cuma Mart 01 2013, 17:45 | |
| | |
|