Menekşe Özel Üye
| Konu: Ayşe Sevemedi Ali''yi Ptsi Mart 17 2014, 23:02 | |
| Ayşe Sevemedi Ali''yi
Ali Kınık- Ali Ayşe''yi Seviyor''a ithafen-
Tamam işte kuşandım tüm cesaretimi, gerimde bıraktım bize kalabalık edecek her şeyi. Üstü tozlu anıları, yalan yanlış sevmeleri, enkaz misali ayrılıkları bıraktım arkamda. Yüzüne yakışacak en tatlı tebessümlerle geldim, dolunaydan çaldığım ışığı gözlerine emanet etmeye, adına nice İsmailler getirdim ki sen İbrahim ol dedim.
Bu ne ürkeklik bahar yürekli? İçin türlü çiçeklerle donanmışken bu bahar, ellerinde taşıdığın dikenler neyin nesi? Uçurumları bir hızda aşıp gelirken, bavulumda sana kurban diye kocaman bir hayat getirdim. Bayram şekeri tadındaki o hoş sesine yakışacak şarkılar yazdım. O masumluğunla uyurken, sen sıkılma diye en güzel düşleri getirdim gecelerine. Sen seversin diye -seninkiler gibi olmasa da- akşamdan hazırladım üzümlü kekini. Bavulumun en üstüne koydum şeffaf bir kabın içerisinde. Senin ocaktan düşürmediğin çayına hasret bir çift şeker var avucumda. Hasret işte. Şeker çaya, çay suya, su toprağa, toprak bana, ben…
Ama artık aklıma gelişini artık burnumun sızlayan damarlarından anlıyorum. İçimde köşeye sıkışan ruhum nefes alacak bir yer bulmak için tenime bıçak darbeleriyle yaralar açarken, ben gözlerinin siyahına dalıp unutuyorum kanımın içimden acımasızca çekilişini. Biliyorum senin de avuçların öksüz şimdi. Ellerinse yorgun. Tek kelime yazmak gelmiyor, parmaklarının yorgunluktan gözleri açılmıyor. Sana bir ömrü şiir gibi sundum da, sen o şiire kahraman olmayı çok gördün. Hani bahar gelmişti. Hani renkli çiçeklerin? Bana simsiyah bir buketten kurumuş çiçekler getirmişsin, dikenleri üzerine yuva yapan.
Haykırışlarım karşısında sağır, çırpınışlarım karşısında kör, hislerimin önünde umarsız olan bahar yürekli. Ne sen Ayşe olabildin, ne ben Ali. Sen yanlış masala düşmüş bir periydin. Ben seni fark etmedim kendimin bilmişim. Papatyalarla verdiğim savaşı kaybettim ben. Ben seviyor dedikçe, sen avazlarının sesi kısılana dek sevmiyor dedin. Bahar gibi huzurluydun doğru, ama yürekli olacak kadar değilmişsin. O yüzden sana adadığım ne varsa alıp gitsem şimdi, buna da ayrılık derler biliyorum. İçimde pankart taşıyan çocukları sen hiç görmedin. Onlar daha ilkokul sıralarında ezberledikleri Ali Ayşe''yi seviyor masalını sana duyurmak için içimde mitingler yaparken, sen deniz gibi içine kapanmayı seçtin.
Sen yürekli bir Ayşe olabilseydin, ben sana zaten hep Ali''ydim. Bil ki, Ayşe olamayana, Aliler kurban edilmez.
Kevser TEKİN
| |
|
MaVi_GüL Admin
| Konu: Geri: Ayşe Sevemedi Ali''yi Salı Mart 18 2014, 01:24 | |
| | |
|