ebeda
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ebeda

Sonu Olmayan Bir Yolda Birlikte Yürüyenlerin Sitesi
 
AnasayfaAnasayfa  Tarçın Empty  Radyo  Latest imagesLatest images  AramaArama  Giriş yap  Kayıt OlKayıt Ol  
Son Konular
Konu Son Yazan GöndermeTarihi
Cuma Şub. 09 2024, 12:26
Cuma Şub. 09 2024, 12:25
Cuma Şub. 09 2024, 12:25
Cuma Şub. 09 2024, 12:24
Çarş. Ara. 06 2023, 12:37
Çarş. Ara. 06 2023, 12:26
Çarş. Ara. 06 2023, 12:20
Ptsi Ara. 04 2023, 15:55
Ptsi Kas. 06 2023, 20:33
Ptsi Kas. 06 2023, 20:23
Ptsi Kas. 06 2023, 20:19
Ptsi Kas. 06 2023, 20:17
Ptsi Kas. 06 2023, 20:16
Ptsi Kas. 06 2023, 20:15
Ptsi Kas. 06 2023, 20:14

 

 Tarçın

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
mustafa43
Admin
Admin
mustafa43


Mesaj Sayısı : 12855
Kayıt tarihi : 03/07/08

Tarçın Empty
MesajKonu: Tarçın   Tarçın EmptyC.tesi Mart 27 2010, 02:47

Şifa Kaynağı Tarçın

Tarçın; Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır


Tarçın denildiği zaman aklımıza, sütlaç, kazandibi, tavukgöğsü ve kış aylarının vazgeçilmezi salep gelir. Üzerlerine vermiş olduğu süsün yanı sıra; her derde deva olduğu da kesinlik kazanmış bir baharattır tarçın. Genellikle sütlü tatlılarla birlikte tüketilen bu sihirli baharatın birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Araştırmalara göre, en yararlı beş baharatlar arasında da yerini almıştır.
Osmanlı zamanında sütlü tatlılarla tüketilmesinin bir amacının da; kan şekerini dengelediği ve o yüzden genel olarak tatlıların üzerine konulduğu bilinmektedir. Tatlıların yanı sıra, birçok yemeğe de farklı tat vermesi amacıyla da kullanılmaktadır. Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını her gün bir silme çay kaşığı aldığınızda kolesterolünüzü ve kan şekerinizi düşürdüğü gözlenmiştir. Birçok uzman tarafından da onaylanmaktadır.
ABD'nin Beltsville kentindeki Tarım ve Beslenme Araştırma Merkezi'nde görevli bilim adamı Richard Anderson ve ekibi, tarçının içinde bulunan MHCP (metil hidroksi kalkon polimer) maddesinin kandaki şeker düzeyine olan etkisini, besinleri incelerken tesadüfen fark etti. MHCP, laboratuarda yapılan deneylerde ensülin gibi etki ederek, hücrelerin glikoz tüketimini artırdı. Anderson, laboratuarda yapılan deneylerden sonra, tarçının etkisini, Pakistan'da yaşayan 2. tip şeker hastası 60 kişinin üzerinde test ettiklerini kaydetti. 40 gün boyunca her gün birkaç gram tarçın verilen şeker hastalarının kanındaki şeker düzeyinin, kontrol grubuna göre yüzde 20 oranında daha düşük olduğu tespit edildi.
Tarçın verilen hastaların bazılarda, şeker hastalığının belirtilerinin tamamen yok olduğu kaydedildi. Bilim adamları, belirtilerin tarçın tedavisi kesildikten sonra yeniden ortaya çıktığını söylediler. Anderson, MHCP maddesinin sadece kandaki şeker düzeyini değil, kandaki yağ ve kolesterol miktarını da düşürdüğünü ifade etti. Bilim adamları, şeker hastalarına günde 6 gram kadar çekilmiş tarçını yemeklere karıştırmayı önerdi. 2. tip şeker hastalığında, vücut ensülin hormonunu yeterli miktarda üretiyor, fakat bu hormona tepki vermiyor ve kandaki fazla şeker miktarını almayarak kanda bırakıyor.
Tarçın tek başına kullanıldığının yanı sıra balla da tüketildiğinde birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.



Tarçın ve Balın Şifa Olduğu Hastalıkları Şöyle Sıralayabiliriz;



Hazımsızlık ve grip

Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanyada yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
Kalp hastalıkları
Bal ve tarçınla bir karışım yapılır ve bu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürülür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden uzak olacağı konusunda uzmanların tavsiyeleri var. Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.



Kanser


Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

Kolesterol


İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde yüzde 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kürde günde 3 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir.


Mide ağrıları ve Gaz


Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır. Bazı araştırmalar gösteriyor ki midedeki gazı giderdiği saptanmıştır.

Sivilceler ve deri


3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır. Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki bal ve tarçın karışımı uygulanır.


Soğuk algınlığı


Bir kaşık ılıtılmış bal, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.


Yorgunluk

Bir bardak su içerisinde, kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 sularında alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığı tespit edilmiştir.

Zayıflama


Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir. Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.


Yaşlılık


Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler. 4 kaşık bal,1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur.

Tarçının faydaları

* Tarçın ferahlık verir, iştah açar.
* El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklarını önler.
* Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
* Zengin kalsiyum, magnesyum, lif ve demir kaynağıdır.
* Son yıllarda yapılan çalışmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.
* Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler.
* Soğuk algınlığı, grip ve nezleye iyi gelir, (bal veya limonla alındığında).
* Mide rahatsızlıklarına iyi gelir, hazmı kolaylaştırır, kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
* Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar.
* Yiyeceklere eklendiği zaman, yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.


Tarçınlı çay nasıl yapılır?
Malzemeler:


Toplam uzunluğu yaklaşık 60 cm olan çubuk tarçın
1,5 yemek kaşığı toz şeker
2 bardak su
Hazırlanması:
Derin bir tavaya tarçınları koyup üzerine şekerini ve suyunu ilave edip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20-25 dk kadar kaynatmaya devam edin. Bu süre sonunda yoğun bir rengi ve tadı olacaktır. Altını kapatıp soğuttuktan sonra cam bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ayrıca kaynamanın sonlarına doğru karanfil atılarak ta değişik bir tat elde edilebilir Sonra bu demden içeceğiniz bardağın yarısına veya 1/3 ne koyup (eğer dem soğuksa kullanacağınız miktarı cezvede ısıtın) üzerini kaynar su ile tamamlayarak afiyetle içebilirsiniz. İçerisine şeker yerine bir kaşık bal ilave edilerek de içilebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Nur_Sultan
Moderator
Nur_Sultan


Mesaj Sayısı : 3652
Kayıt tarihi : 21/09/08
Yaş : 55

Tarçın Empty
MesajKonu: Geri: Tarçın   Tarçın EmptyC.tesi Mart 27 2010, 12:54

Kalp hastalıkları
Bal ve tarçınla bir karışım yapılır ve bu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürülür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur.



ALLAH razı olsun kardeş çok faydalı bir paylaşım inşAllah deneyeceğim.
faydalı olduğunu biliyordum da ama bu kadarını bilmiyordum.
eline emeğine sağlık. selametle inşAllah.

çiçek2 çiçek2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
MaVi_GüL
Admin
Admin
MaVi_GüL


Mesaj Sayısı : 16821
Kayıt tarihi : 03/07/08

Tarçın Empty
MesajKonu: Geri: Tarçın   Tarçın EmptyPaz Mart 28 2010, 01:38

çiçek6 Allah razı olsun çiçek6
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tarçın
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ebeda :: Genel :: Sağlık-
Buraya geçin: