ebeda
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ebeda

Sonu Olmayan Bir Yolda Birlikte Yürüyenlerin Sitesi
 
AnasayfaAnasayfa  Çakralar Empty  Radyo  Latest imagesLatest images  AramaArama  Giriş yap  Kayıt OlKayıt Ol  
Son Konular
Konu Son Yazan GöndermeTarihi
Cuma Şub. 09 2024, 12:26
Cuma Şub. 09 2024, 12:25
Cuma Şub. 09 2024, 12:25
Cuma Şub. 09 2024, 12:24
Çarş. Ara. 06 2023, 12:37
Çarş. Ara. 06 2023, 12:26
Çarş. Ara. 06 2023, 12:20
Ptsi Ara. 04 2023, 15:55
Ptsi Kas. 06 2023, 20:33
Ptsi Kas. 06 2023, 20:23
Ptsi Kas. 06 2023, 20:19
Ptsi Kas. 06 2023, 20:17
Ptsi Kas. 06 2023, 20:16
Ptsi Kas. 06 2023, 20:15
Ptsi Kas. 06 2023, 20:14

 

 Çakralar

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
miftah
Admin
Admin
miftah


Mesaj Sayısı : 3360
Kayıt tarihi : 26/07/08

Çakralar Empty
MesajKonu: Çakralar   Çakralar EmptySalı Nis. 29 2014, 14:51





Sanskritçe’de "Çark" ya da "Ateş Çemberi” anlamına gelen çakralar bedenimizdeki enerji merkezleridir. Fiziksel organların kaba anatomiyi temsil etmeleri gibi çakralar da insanın süptil anatomisini temsil ederler. Süptil ve kaba birbirine bağlıdır. 7 çakrayı karşılayan 7 iç salgı bezi vardır. Bundan dolayı da bedenlerimiz süptil ve kaba anatominin dengeliliğini ya da dengesizliğini yansıtırlar. Carl Gustav Jung, çakraların insanda bilincin girişleri olduklarını, kozmostan ve insanın özünden gelen enerjilerin içeriye akışını sağlayan alıcı noktalar olduklarını; çakraların, ruhun eseri olmaları nedeniyle, İlahi enerjiyle daima uyum içinde olduklarını iddia etmiştir.

Sırasıyla inceleyecek olursak;
1.ÇAKRA (Kök Çakra):
Adı: Kök Çakra/Temel Çakra.
Merkezi: Kuyruksokumu (Makatla üreme organlarının arasında bulunur. Kuyruksokumuyla bağı vardır ve aşağıya doğru açılır.)
Yönettiği şeyler: Fiziksel farkındalık, kuvvet, kalıtım, güvenlik, tutku ve itimat. Aile, para ve iş ile ilişkileriniz. Fiziksel ağrı ve zevk. Fiziksel dünyaya bağlantı.Tekâmülün ve kişiliğin inşasının temelidir. Enerji, kendini ifade, ihtiras ve istikrar gibi yönleri kapsar.
Anatomik Bağlantı: Bedenin yoğun katı bölümleri, örneğin kemikler, Omurga kordonu, dişler ve tırnaklar. Makat, prostat bezi. Kan ve hücre yapımı. Bedenin otomatik fonksiyonları. Bacaklar, kollar, bağırsaklar, rektum (kalın bağırsağın son kısmı), ayaklar, prostat, sinir sistemi ve idrar sistemi.
İlgili Salgı Bezi: Böbreküstü bezleri (Adrenalin ve Noradrenalin salgısı)
Dengesiz olduğunda: Fıtrata ve hayatın genel akışına güvenmekte yetersizlik, materyal sahipliğine odaklanma. Başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı ederek kendi bencil isteklerini tatmin etmek. Şişmanlık, hemoroitler, kabızlık, siyatik, iştahsızlık/isteksizlik, diz problemleri ve kemik hastalıkları.
Genelde sık sık hastalanma ve korkular. Odaklanmada ve sakinleşmede yetersizlik. Yaşama ilgi duyma eksikliği, küskünlük ve tembellik. Enerji eksikliği, depresyon.
Kök çakra diğer yüksek çakraların yaşamsal temelini oluşturur ve yaşam gücünün kaynağıdır. Burada tükenmez kundalin enerjisiyle içiçeyizdir. İç dengeyi sürdürebilmek için 1. çakra 7. çakrayla her zaman uyum içinde olmalıdır. Uyumsuz çalışmasının psikolojik yansıması güvensizlik, öfke, saldırganlık, korkudur. Bedensel olarak tüm bunlar kendini kabızlık ve şişmanlık olarak gösterir. Eğer kök chakra kapanmış ise fiziksel olarak zayıf olmaya eğilim verir. Endişe ve belirsizlik hissi hakim olur.
Dengeli olduğunda: Fıtrat ile mükemmel bağlantı, haaytın yasalarına güvenmek, hayatın med-cezirini (gel-git) derin anlayış.
Kök çakra aktif ve merkezlenmiş olmamıza yardım eder. Bu çakra ile çalışmak ayaklara, bacaklara, sırtın alt bölümüne ve omurgaya iyi gelir.

2.ÇAKRA (Göbek Çakrası):
Adı: Kuyruksokumu çakrası
Merkezi: Çapraz merkez (Cinsel organların üstündedir. Sakrum bağlantılıdır ve öne doğru açılır.)
Yönettiği: Yaratıcılık, sosyal farkındalık, öfke, duygular, korku, besleme içgüdüsü, gıda ve seks ile ilgili idrak/duygular, gereksinimler. Başkaları ile ilişkileri ayarlayan hislerin akışı. Hislerin alma ve verme dengesi.
Anatomik Bağlantı: Leğen kuşağı kemikleri, üreme organları, böbrekler, mesane, Kalın bağırsaklar, alt omurlar, pelvik bölgesi, apandisit, mesane ve kan, lenf, mide suyu ve sperm gibi bütün beden sıvıları.
İlgili Salgı Bezi: Gonadlar; Testis/vücut dışında testis torbasında, Ovaryum (o)/karın boşluğunun iki tarafında yer alır. Testosteron, Östrojen ve Progesteron hormonlarını salgılarlar.
Dengesiz olduğunda: Cinsel ve duygusal konularda şüpheli ve dengesiz. Gerçek hislerini İfade edememe. Doğal düşünceleri bastırma. ALLAH’ın verdiği doğal eğilimler üzerine suçluluk hissetmek. Sertlik, cinsel problemler veya duygusal uyuşukluk. Çocuk sahibi olmak ile problemleri olan insanların bu bölgede şifa çalışmasına ihtiyaçları vardır.
2. çakra evrensel enerjinin dişi yönünü temsil eder. Tüm biyolojik yaşamın kaynağı su ile tanımlanır ve astrolojik anlamda duyguları temsil eder. Çoğu durumda bu merkezin yetersiz çalışması çocukluğa hatta bebekliğe kadar uzanabilir.. Kendi cinselliklerini ve tutkularını bastıran anne-babalar eğer çocuklarını yeterince dokunma, okşama, şefkat ve sevgiden mahrum bırakmışsalar duygusal felç ve cinsel soğukluk ya da aşırı cinsel istekler ve patlamalar şeklinde gözükebilir.
Uyumlu çalışmasında su unsuru temizler ve saflaştırır. Yaşamsal akışı engelleyen tıkanıklıkları çözer ve sürükler. Bedensel olarak bu böbreklerin ve mesanenin temizleyici fonksiyonlarıyla kendini gösterir. Ruhsal düzeyde ise, bizim yaşamı her an yenilenen bir şeymiş gibi görmemize yol açan özgür duygular şeklinde görülür.
Dengeli olduğunda: Başkalarını düşünme. Açık, dostça ve nazik kişilik. Hislerini başkaları ile paylaşmada rahatlık. Yaşam ile mutlu bağlantı. Kişinin cinselliği ile güvende olması.

3.ÇAKRA (Mide Çakrası):
Adı: Solar Pleksüs , Güneş Sinirağı Çakrası
Merkezi: Göbek (Göbeğin iki parmak kadar üstündedir. Öne doğru açılır)
Yönettiği: Entelektüel farkındalık, başarılar, irade, ego yansıtmaları, hayati enerjiler, kontrol ve kendiniz olma özgürlüğü. Burası egonun bulunduğu yerdir. “içgüdü”, “hissetme” ve “olma” burada bütünleşir.
Anatomik Bağlantı: Sırtın altı, karın, mide, karaciğer, dalak, safra kesesi, otonom sinir sistemi. Pankreas, üst bağırsaklar, orta omurga, diğer sindirim organları ve diyafram.
İlgili Salgı Bezi: Pankreas (İnsülin ve Glukagon salgılar/Karbonhidrat mekanizmasını ve kandaki şeker miktarını ayarlar.Yağ ve protein dengesini sağlar)
Dengesiz olduğunda: Doğal akışa güvenmeme. Baskın olma gereksinimi. Materyal güvenlik ve sahip olmaya takıntılı gereksinim. Ülserler, çekingenlik, ürkeklik, yorgunluk ve sindirim rahatsızlıkları.
Bu çakra ister iyi ister kötü olsun enerjiyi depolar. Her şeyi bu çakrada tutarız ve acıyı, korkuyu ve stresi bu bölgede depolarız. Doğru olarak çalıştığımızda, büyüme ve şifa için pozitif enerjiyi depolarız.
Bu çakra çalışmıyorsa, kapalı ise veya bloke olmuşsa, hastalık gelip yavaşça bizi tahrip edebilir. Göbek çakrası, irademizi, geçmişten gelen sorunlarımızı, acımızı ve korkumuzu aynı zamanda başarmak için tutkumuzu kontrol eder.
Bu çakrada insanlarla ve maddi dünyayla ilişki içine gireriz. Bedenimizin duygusal enerjiyi yaydığı bölgesi burasıdır. Ülserler, midevi sorunlar ve karaciğer, dalak ve pankreasa ait rahatsızlıklar hep dengesiz duygulardan kaynaklanırlar. Pozitif ve negatif enerji kutbiyetleri de burada yer alır. Uyumlu çalışmasında kendimizi aydınlanmış ve neşe dolu hissederiz. Uyumsuzluğunda ise kasvetli ve dengesiz hissederiz. İçimizde bulamadığımız kabullenme ve tatmini maddi dünyada ararız. Bu çakra, duygusal hassasiyetlerin ve kişisel güç konularının temizlenme, arınma odasıdır.
Dengeli olduğunda: Bütünlük hissi. İçsel huzur. Tolerans ve başkalarını kabul etme. Sezgiye tam olarak güvenme.

Bu ilk üç çakra varlığımızın dünyaya topraklanmasını ve dünyaya ait olmasını temsil eder, bizim zihinsel ve fiziksel çakralarımızdır. Bunlar büyümemiz ve materyal ve fiziksel dünyada hayatta kalmamız için önemlidir. Bunlar dengesiz veya bloke olduğunda, çalışma, yaşama ve bugünün dünyasına uyma problemlerimiz olur. Eğer yaşam, sevgi, çalışma ve sağlık ile başa çıkmakta problemleriniz olan biri iseniz, bu çakralar ile çalışmak bu bölgelerde faydalı şifa sağlayabilir.

4.ÇAKRA (Kalp Çakrası):
Adı: Kalp Chakrası
Merkezi: Kalp (Göğüsün ortasında kalbin hizasındadır. Öne doğru açılır)
Yönettiği: Duygusal ve güvende olma farkındalığı, varoluşun daha üst ve daha alt planlarını birleştirir. zaman hissi ve ilişkiler. Çakra sistemlerinin merkezi. Estetik ani tesirler hislere çevirilir. Özgürce sevme yeteneği – korkusuz veya ben –bilinçliliği olmadan- burada üretilir. Negatif duygular nötralize edilir. Kabul veya tahammül ile iyileşme. Kendine – saygıyı davet eder/hatırlatır ve yükseltme hissi canlanır.
“Ruh’a Giriş Kapısı”.Bu çakra bedenimizin, zihnimizin ve ruhumuzun hissetme merkezidir. Bu çakra ile mutluluk, üzüntü, haz ve acı hissedersiniz. Kendimiz ve başkaları için sevgimizi, güzelliği takdir etmeyi ve merhametimizi kontrol eder.
Anatomik Bağlantı: Kalp, sırtın yukarısı, göğüs ve göğüs boşluğu, ciğerlerin alt bölgesi, kan ve dolaşım sistemi, deri. Kaburga kemikleri, akciğerler, omuzlar, kollar, eller, timus ve diyafram.
Duygusal yönetim: Bağışlayıcılık, şefkat, güven, umut, çaresizlik, nefret, haset ve korku.
İlgili Salgı Bezi: Timüs (Büyümeyi düzenler ve lenf sistemini kontrol eder.
Ayrıca bağışıklık sistemini destekleme ve güçlendirme işlevi vardır.
Dengesiz olduğunda: Samimi olmayan veya korkuya dayalı sevgi. Ödül arama ve/veya sevginin geri dönmeyeceği hisleri barındırmak. Yaratıcı dâhil, başkalarının sunduğu sevgiyi reddetme. Yalnızlık, başkalarını sömürme ve karışık duygular. Fiziksel kütle ve saf enerji arasında bloke olan akış. Kalp problemleri ve bağışıklık sistemi fonksiyon bozuklukları, üzüntü, depresyon. En iyi yetenekleri ifade edememe.
Bu çakra tüm çakra sisteminin merkezidir. 3 düşük fiziksel ve duygusal merkezle (kök, göbek ve mide çakrası), 3 yüksek zihinsel ve ruhsal merkezi (boğaz, alın ve tepe çakrası) birleştirir. Kalp çakrasının amacı sevgi yoluyla tam birleşmeye ulaşmaktır. Asla “aşka çıkmayız” daima “aşka düşeriz” (Fall in love). Bu ifadenin ruhsal çekimin ilk önce kalp çakrasında deneyimlenmesini sonra duygu enerji sistemleri (3. çakra) ve cinsellik (2. çakra) vasıtasıyla aşağı düşerek en sonunda dünyaya demirlemesini (1. çakra) göstermesi eğlendirici ama gerçektir. Eğer kalp çakrası kapalıysa bu kendini soğukluk ve kayıtsızlık hatta “kalpsizlik” şeklinde gösterir. Dengesiz ve çökkün olunur. Uyumlu ise sıcak, samimi, neşeli, yardımsever ve mutlu olunur.
Dengeli olduğunda: Tamamlık ve bütünlük duygusunu sızdırır. Tolerans ve yaşamı ve tüm ilişkileri saf kabul etme. Materyal ve spritüel dünyalar arasında denge. Her şeye karşı güçlü bir sevgi ve takdir duygusu.
Bu çakra ile çalışmak insanlara duygularını hissetme ve ifade etmeleri için yardım eder ve sevdikleri, arkadaşları ve yakınları ile ilişkilerine yardımcı olur. Kendileri olma problemi olan insanlar bu bölgeye şifa enerjisi uygulandığında yarar görürler.

5.CHAKRA (Boğaz Çakrası):
Adı: Boyun ya da Boğaz Çakrası
Merkezi: İletişim (Boyun ile boğaz arasındaki çukurdadır. Boyun omurlarından başlar öne doğru açılır.)
Yönettiği: Fikirlere ait farkındalık. Konuşma, işitme. Duygular kahkaha veya ağlama gibi ifadelere dönüştürülür. Sanatsal ifade.
Anatomik Bağlantı: Boyun, boğaz ve çene. Kulaklar, soluk borusu, bronşlar, ciğerlerin üstü, yemek borusu, kollar. Paratiroit, boyun omurları, ağız, ses telleri, dil ve dişler.
İlgili Salgı Bezi: Tiroid (Tiroksin ve Tirokalsitonin hormonu salgılar/Bedensel ve ruhsal gelişim arasındaki dengeyi sağlar. İskeletin ve iç organların gelişmesinde önemli rol oynar. Metabolizma yoluyla yiyeceğin enerjiye dönüşüm hızını düzenler. İyot metabolizmasını, kandaki ve hücrelerdeki kalsiyum dengesini kontrol eder.
Dengesiz olduğunda: Çok konuşmaya rağmen, gerçek ifadeyi bulamama. Korku veya sessizlik. Kişi kendi fikirlerini söylemekten korkar. Yargılanma veya reddedilme korkusu. Kişinin gerçek benliğini ifade edememesi. Hassas boğaz, katı ense, zayıf iletişim. Sağlam/kesin duramama ve “hayır” diyememe.
Boğaz çakrası insanın ifade, iletişim ve esin yeteneğinin merkezidir. İlgili unsuru olan Esir ayrıca sesinde ileticisidir. Esir ayrıca, zamanın başlangıcından beri kaydedilmiş olayların, eylemlerin, duygu ve düşüncelerin astral ışığı olan AKAŞA kavramıyla da açıklanır. Eğer sınırsız uzay ve sonsuz gökyüzü gibi açılırsak, bilginin ve içgörünün en derin düzeyiyle ödüllendiliriz. 5. çakranın uyumlu çalışmasında ses gür ve melodilidir. Zorluk ve direnç karşısında dürüst olup “hayır” diyebiliriz. Başka insanların düşünceleri bizi yolumuzdan saptırmaz.
Uyumsuz çalışması durumunda ya çözümlenmemiş duygularımızı düşüncesiz eylemlerle ifade eder ya da kendi zihnimize kapanır ve duygularımıza yaşama hakkı tanımayız. İfade yeteneğini başkalarını kandırmak için ya da sürekli konuşarak ilgi çekmek için kullanırız. Yargılamaya yatkın oluruz. Başkalarını rahatça ve insafsızca yargıladığımızda aslında bizi en çok rahatsız eden yanlarımız hakkında konuşmaktayızdır. Bedensel yansımalarına gelince ifade edilmeyen duygu ve düşünceler katılaşır, boğazımız düğümlenir ve sesimiz kısılır. Guatr, boyun tutulmaları, ses telleriyle ilgili problemler ortaya çıkar.
Dengeli olduğunda: Konuşmanın, ifade etmenin ve sessizliğin dengesini anlayış ve biliş. “İçsel sesi” nasıl dinleyeceğini bilme. Sezgiye güven. Korkusuz veya sert sözler olmadan özgürce ve açık şekilde ifade ediş.
Bu çakra bizi konuşmaya, iletişime ve artistik ve yaratıcı isteklerimizi ifade etmeye açar. Boğaz ağrısı ve iletişim problemleri olan insanların bu bölgede çalışmaya ihtiyaçları olabilir.

6. ÇAKRA (Alın Çakrası):
Adı: Kaş chakrası, Üçüncü göz veya yönetici çakra.
Merkezi: Alın bölgesi (Burun köprüsünün bir parmak üstünde alnın ortasındadır. Öne doğru açılır.
Yönettiği: Sezgisel Farkındalık. Düşünce, içsel ve dışsal görüş, vizyonlar ve rüyalar. Yaradılış’ın fiziksel olanın ötesindeki parçasına bağlanma. Spiritül konuları “bilme”. Psişik gücün merkezi.
Bu çakra hislerimiz, duygularımız, görüşümüz ve psişik yeteneklerimiz ile ilgilidir. Ayrıca bu çakra ile düşünür ve kararlar veririz. Ancak, en önemlisi bu çakranın bizi dünyasal planın ötesinde olan spiritüel ve daha yüksek seviyelere bağlamasıdır. Üçüncü göz zihnimizi, kulaklarımızı, bilinçaltımızı, rüya durumumuzu, hafızamızı ve öğrenme kapasitemizi kontrol eder. Ayrıca örneğin duru görü, telepati ve aura hissetme gibi psişik hislere açıklığımızı kontrol eder.
6. chakra yüksek zihinsel güçlerimizin, entelektüel kapasitemizin, hafızamız ve irademizin merkezidir. Fiziksel düzlemde, merkezi sinir sisteminin yönetim merkezidir. Gerçek rengi berrak bir çivit mavisidir. Fakat sarı ve menekşe de bulunabilir. Bu renkler çeşitli bilinç düzeylerinde
farklı fonksiyonlara sahiptirler. Akılcı ya da entelektüel düşünce sarı ışıma yaratırken, berrak bir koyu mavi, sezgiyi ve holistik düşünceyi temsil eder. Duyu üstü algılama menekşe tonu renklerle gösterilir. 6.chakra olumsuz çalıştığında yanlızca akılcı zihnimizle algılayabildiklerimizi kabu eder, holistik bakış açısından ve yaşadıklarımızı doğal dengenin kozmik kanunlarıyla bütünleştirme yeteneğinden yoksun kalırız. Ruhsal gerçekleri reddederiz. Bu chakra kişilik gözü olan sol gözü yönetir. Tıkanıklığında, Merkezi sinir sistemi Beyin ve Omuriliği kapsadığından bu alanla ilgili ciddi rahatsızlıklar doğurabilir.

Anatomik Bağlantı: Yüz, gözler, kulaklar, burun, sinüsler, beyincik, merkezi sinir sistemi. Beyin, nörolojik sistem.
İlgili Salgı Bezi: Hipofiz (Hipofize çoğunlukla “Temel bez” denir. Çünkü salgılama aktiviteleri diğer bezlerin de çalışmalarını kontrol eder. Bir orkestra şefi gibi diğer bezlerin uyumlu etkileşimlerini gerçekleştirir. Ön ve arka lobu; 1)Büyüme hormonu(STH), 2)ACTH, 3)TSH, 4)LH, 5)FSH, 6)Prolaktin(LTH) 7)MSH hormonlarını salgılar. Arka lob ise; 1)ADH, 2)Oksitosin hormonlarını salgılar.
Dengesiz olduğunda : Metafizik veçheler olmadan zekaya ve bilime odaklanma. Sadece görünür ve ortada olan şeyleri görme. Sezgiden korkma. Spritüel kavramları reddetme veya korkma. Baş ağrıları, kâbuslar ve halüsinasyonlar. Stres, uyku eksikliği, hafıza kaybı. Ayrıca zihinsel problemler ve zihinsel hastalıklar bu çakra ile ilgilidir.
6. çakra yüksek zihinsel güçlerimizin, entelektüel kapasitemizin, hafızamız ve irademizin merkezidir. Fiziksel düzlemde, merkezi sinir sisteminin yönetim. 6. çakra olumsuz çalıştığında yanlızca akılcı zihnimizle algılayabildiklerimizi kabu eder, holistik (bütüncül) bakış açısından ve yaşadıklarımızı doğal dengenin kozmik kanunlarıyla bütünleştirme yeteneğinden yoksun kalırız. Ruhsal gerçekleri reddederiz. Bu çakra kişilik gözü olan sol gözü yönetir. Tıkanıklığında, merkezi sinir sistemi, beyin ve omuriliği kapsadığından bu alanla ilgili ciddi rahatsızlıklar doğurabilir.
Dengeli olduğunda: Spiritüel farkındalık. Günlük yaşama sezgiyi ve içsel farkındalığı çağırma. Evrenle bağlantı kurma.

7. ÇAKRA (Tepe Çakrası):
Adı: Taç Çakra ya da Tepe Çakrası.
Merkezi: Kafanın ortasında, en yüksek noktadadır. Yukarıya doğru açılır.
Yönettiği: İmgesel Farkındalık. Evren ve ALLAH bilinçliliği ile bağlantı, spiritüel, gerçeğin içine çekme ve bilme. Kozmik enerjiler ile saf ruh ile karşılaşma. Tüm Var Olan ile bağlantı. Rüyalar ve vizyonlar, umutlar ve gerçekleştirmeler bu çakra ile gerçekleşir. İnançlar bu çakra altında gelir. Eğer gerçekten yaşamınızdaki hedeflere adanmışsanız bu çakra önemlidir.
Anatomik Bağlantı: Asıl beyin, beyincik, beyin ve sinir sistemi.
İlgili Salgı Bezi: Epifiz (Epifizin etkisi bilimsel olarak tamamen açıklanamamıştır. Muhtemelen tüm organizmayı etkiler. Bu bez Melatonin
hormonu salgılar ve bu bezin bir fonksiyon bozukluğu, yarım kalan cinsel olgunlukla sonuçlanır.
Dengesiz olduğunda: Endişe ve korkuyu bırakamama. Kozmik birliği imgeleyememe veya gözünde canlandıramama. Depresyon ve doyum eksikliği. En Üstün Ruh’un var olduğuna inanmama. Ruhlardan ve spritüel olan her şeyden korkma. Şaşkınlık, duygusuzluk, ilgisizlik, aşırı entelektüellik ve ciddi baş ağrıları. Bloke olduğunda veya kapalı olduğunda ırkçı olabilirsiniz ve insanları ve dinleri yargılayabilirsiniz. Ayrıca artistik yetenekleriniz olmayabilir ve materyal dünyaya çok fazla tutulmuş olabilirsiniz.

7.çakra, öteki çakra enerjilerinin hepsinin kaynağı ve başlama noktasıdır. Nasıl spektrumun tüm renkleri beyaz ışıkta birleşiyorsa, en yüksek çakra da düşük merkezlerin tüm enerjisini içinde barındırır. Burada kişisel enerji alanımız evrenle bir olur. Bu benliğimizin aydınlanmasının son basamağıdır. Bir bebeğin bıngıldağı ilk 9-24 ayda açık kalır. Yaşamlarının bu ilk döneminde bebekler bölünmemiş bir birliğin farkındalığında yaşarlar. Eğer taç chakrası açılmamışsa kendimizi bolluktan ve bütünlükten ayrı hissederiz ve korkudan tamamen kurtulamayız. Kendimizi bu çakranın gelişim evrelerine yeterince hazırlayamazsak bir belirsizlik duygusu ve amaçsızlık hissederiz. Aslında bu duygular içimize daha sıkı bakmamızı söyleyen ip uçlarıdır. Hissizlik ve ölüm korkusu çok belirgindir. Bu rahatsız edici duyguları kontrol etmek için aşırı bir uyku ya da aşırı bir hareketlilik, aşırı sorumluklar yüklenme şeklinde kendini gösterir. Bu durumda olan insanlar kaçınılmaz olarak hastalanırlar. Akıl sağlıklarını yitirebilirler. Bu çakra aynı zamanda sağ gözü yönetir.
Dengeli olduğunda: Birlik bilgisi ile yaşama. Ben’in İlahi olanı yansıttığını bilme. Evrensel İyilik için egonun terk edilmesi. ALLAH ile huzur içinde olmak. Tüm Var Olan ile bağlantılı hissetmek. Evren ile Bir olmak.
Burası rüyalarımızın ve hedeflerimizin tohumunun atıldığı yerdir ve rüyalarımız dikkatli beslenerek bir realite olabilir. Bu çakrada çalışmak sizi olağanüstü ve imgesel dünyanın heyecanına açar. Artistik ve yaratıcı olabilirsiniz, etrafınızdaki her şeye açık olup onları sevebilirsiniz. Daha yüksek bir amacın olduğuna inanırsınız ve ileriye doğru gidip mümkün olan her şeyi keşfetmekten korkmazsınız. 
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
MaVi_GüL
Admin
Admin
MaVi_GüL


Mesaj Sayısı : 16821
Kayıt tarihi : 03/07/08

Çakralar Empty
MesajKonu: Geri: Çakralar   Çakralar EmptyÇarş. Nis. 30 2014, 02:22

çiçek5Allah razı olsun  çiçek5 
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çakralar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ebeda :: Genel :: Sağlık-
Buraya geçin: